BAS JO12-2 - VSCO '61 MO12-1 : 6-3

BAS JO12-2 6 - 3 (3 - 3) VSCO '61 MO12-1
13-5-2023, 11:00 uur

Fijne wedstrijd, leuke tegenstander

Zaterdag 13 mei speelde BAS JO12-2 een thuiswedstrijd tegen VSCO '61 MO12-1. In een gelijkopgaande wedstrijd kreeg BAS misschien wel iets te veel en VSCO iets te weinig. Na een ruststand van 3-3 werd het uiteindelijk 6-3 voor BAS JO12-2.

Door de afwezigheid van een aantal spelers zat BAS niet ruim in de spelers. Gelukkig speelde BAS pas om 11.00 uur en zo kon BAS gebruik maken van de diensten van Tijn en Duuk die wel een tweede wedstrijd wilden spelen.

Qishaino was zoals altijd de keeper, Bram en Duuk begonnen als verdedigers, Joran, Yarah en Tijn de middenvelders en Mik en Marcel in de spits. Lucas en Cas begonnen als wissel.

VSCO begon sterk en was de eerste 10 minuten de baas op het veld. Het werd dan ook vrij snel 0-1 en 0-2. BAS herpakte zich en kwam via Marcel en Mik terug in de wedstrijd, 2-2. VSCO maakte vrij snel weer een doelpunt en BAS leek met een achterstand te gaan rusten. Duuk dacht daar anders over en met een droge schuiver zette hij BAS op 3-3. Rust.

Goed spel en een gelijkwaardige tegenstander, dit was een leuk potje voetbal waar alles mogelijk was.

In de tweede helft bleef de wedstrijd op en neer gaan. VSCO had een aantal zeer goede kansen. Kopballen, schoten, ze gingen naast of Qishaino pakte de bal. Bij BAS gingen de kansen er wel in, Mik maakte de 4-3. Duuk maakte na een prima assist van Joran zijn tweede doelpunt en zo speelde BAS opeens een gewonnen wedstrijd. VSCO kreeg kansen maar Qishaino was wakker. Na ver uitkomen sprintte Qishaino terug om de bal uit het doel te houden, met een ultieme krachtsinspanning hielp ook Bram mee een doelpunt te voorkomen. Cas maakte aan alle onzekerheid een einde en hij maakte de 6-3.

De sportieve en gelijkopgaande wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar maar voor BAS was dit een hele fijne uitkomst. De coaches namen het tijdens het penalty schieten nog op tegen elkaar en ook dat werd gewonnen door BAS.

Wat een fijne wedstrijd en wat een leuke tegenstander.