BAS JO12-2 - Zwart Wit '63 JO12-2 : 4-5

BAS JO12-2 4 - 5 (2 - 3) Zwart Wit '63 JO12-2
1-4-2023, 08:45 uur

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar

Op zaterdag 1 april speelde BAS JO12-2 thuis tegen Zwart Wit '63 JO12-2, een van de koplopers in de competitie. Het was een spannende en doelpuntrijke wedstrijd, waarin BAS knap terugkwam van een achterstand, maar uiteindelijk net tekort kwam.

De opstelling van BAS was als volgt: Qishaino (doel), Bram en Lucas (verdediging), Kacper, Yarah, Cas en Joran (middenveld), Marcel en Mik (spits). Uiteraard konden er maar 8 spelers tegelijk spelen en werd iedereen behalve Qishaino 1 of meerdere malen gewisseld zodat iedereen veel aan spelen toekwam. De wedstrijd stond onder leiding van Bram den Teuling.

BAS begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Marcel. Zwart Wit liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde drie keer op rij, waardoor BAS met 1-3 achterstond. Vlak voor rust deed Mik iets terug voor BAS met een mooi schot, waardoor de ruststand 2-3 werd.

In de tweede helft ging BAS op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook dankzij Kacper, die goed doorzette voor de goal en de bal met wat geluk zag binnen rollen. BAS kreeg de kans om op voorsprong te komen, toen Mik een penalty mocht nemen na een overtreding op Marcel. De penalty werd tot groot verdriet van Mik gestopt door de keeper van Zwart Wit. Mik maakte dat echter goed door even later alsnog te scoren na een solo over de hele helft van Zwart Wit, de keeper werd als laatste voorbij gespeeld en Mik scoorde. BAS leidde met 4-3 en leek op weg naar de winst.

Zwart Wit gaf echter niet op en zette alles op alles om de wedstrijd te keren. Met twee snelle goals in de slotfase wisten ze BAS alsnog te verslaan met 4-5. Een zure nederlaag voor BAS, dat goed had gespeeld en veel strijd had geleverd.

BAS staat nu derde in de competitie, met twee gespeelde wedstrijden, een gewonnen en een verloren. De volgende wedstrijd is op zaterdag 15 april, een uitwedstrijd tegen URK JO12-7.

Eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar.