Hulshorst JO12-2JM 6 - 8 (4 - 6) BAS JO12-2
25-3-2023, 10:00 uur
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

Met zijn drieën aan kop

BAS JO12-2 heeft een knappe prestatie geleverd door de eerste wedstrijd in de laatste fase van de competitie te winnen. Het team versloeg Hulshorst JO12-2 met 6-8 na een spannende en doelpuntrijke wedstrijd. Hierdoor staat BAS nu samen met twee andere teams aan kop van de ranglijst.

De wedstrijd begon bijna met wat vertraging omdat het team even verkeerd was gereden en moeite had om een parkeerplaats te vinden. Uiteindelijk was iedereen toch ruim op tijd in Hulshorst en kon de wedstrijd beginnen. BAS miste Joey en Lucas, maar had genoeg spelers om een sterk team op te stellen. Qishaino stond zoals altijd op doel, Bram en James vormden de verdediging, Joran, Yarah, Cas en Kacper wisselden elkaar af op het middenveld en Marcel en Mik speelden in de spits.

BAS begon redelijk aan de wedstrijd, maar vergat te scoren. Hulshorst profiteerde daarvan en maakte uit het niets de 1-0. Dat was het sein voor BAS om wakker te worden en vol gas te geven. Mik maakte al snel de gelijkmaker, Cas schoot van afstand de 1-2 binnen, Marcel tikte de 1-3 binnen en Mik maakte na een prachtige assist van Marcel ook nog de 1-4. BAS speelde zeer goed op dat moment en alles leek te lukken. Yarah kreeg een kans, net als Joran, Kacper en James. James deed het ook prima in de verdediging nu Lucas er niet was.

Maar opeens draaide de wedstrijd om. Hulshorst kwam terug in de wedstrijd en scoorde drie keer achter elkaar: 2-4, 3-4, 4-4. Wat was dit opeens? BAS was even de kluts kwijt en liet zich verrassen door de veerkracht van Hulshorst. Gelukkig herpakte BAS zich nog voor de rust en zorgde Mik met twee doelpunten voor een 4-6 voorsprong.

In de rust werd er aangegeven dat er beter opgelet moest worden om de wedstrijd te winnen. BAS ging door met goed voetballen in de tweede helft en vergrootte de voorsprong via Marcel (4-7) en Kacper (4-8). De wedstrijd leek gespeeld, maar Hulshorst gaf niet op en maakte nog twee doelpunten: 5-8 en 6-8. Het werd weer spannend en BAS moest vol aan de bak om de overwinning veilig te stellen. Qishaino pakte alles wat er op hem afkwam, maar het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. De ouders moedigden extra aan. BAS hield stand en kon juichen toen de scheidsrechter (iets te vroeg) affloot.

BAS JO12-2 kan trots zijn op deze overwinning. Het team liet zien dat het goed kan voetballen en veel doelpunten kan maken, maar ook dat het kan knokken als het nodig is. Met deze drie punten staat BAS nu samen met twee andere teams aan kop in de competitie. Dat belooft nog een spannende strijd te worden in de komende weken. Maar voor nu mag BAS even genieten van deze mooie overwinning. Met zijn drieen aan kop!