BAS JO12-2 - Lelystad '67 JO12-3 : 3-4

BAS JO12-2 3 - 4 (1 - 1) Lelystad '67 JO12-3
4-3-2023, 09:00 uur

Die laatste seconden...

De wedstrijd tegen SV Lelystad JO12-3 was er één tegen een oude bekende. BAS JO12-2 speelde al vaker tegen deze tegenstander. Altijd een leuke wedstrijd tegen dit team en zo ook deze wedstrijd. BAS verloor nipt met 3-4.

Joey en Marcel waren afwezig vanwege ziekte en dus had BAS 1 wissel deze wedstrijd. Joran begon als wissel. Qishaino was de keeper, Lucas en Bram de verdedigers, Kacper, James en Cas de middenvelders en de aanval werd gevormd door Mik en Yarah.

De wedstrijd ging gelijk op en BAS speelde aardig. De onverzettelijkheid die het team soms heeft was er vandaag helaas niet, maar toch kon BAS goed meekomen. Het grootste probleem vandaag waren echter de veters. Diverse spelers liepen met losse veters en zo kon het zijn dat wissel Joran (met dubbele knoop) al na 3 minuten moest invallen voor Cas waar de veter steeds los ging.

Tijdens de strikwerkzaamheden kwam SV Lelystad op 0-1 en moest BAS aan de bak. Mik probeerde te scoren maar dit mislukte in eerste instantie. De topscorer van BAS liet even later het net wel bollen. Met zijn 39ste doelpunt van het seizoen bracht Mik de stand naar 1-1. Met deze stand werd er gerust.

De veters werden extra gestrikt en afspraken moesten gemaakt worden over de doeltrappen. De schoen van Qishaino was beschadigd en dus moest een verdediger in de tweede helft de doeltrappen nemen. James en Lucas wisten hier wel raad mee.

Lelystad kwam weer op voorsprong (1-2), maar Kacper kon de stand weer gelijk trekken, hij maakte 2-2. BAS kreeg kansen via Yarah, Mik en Joran, maar de bal ging er niet in. Lelystad scoorde wel: 2-3. Het werd tijd voor een slotoffensief. BAS perste er alles uit en de verdediging stond als een huis. De beloning kwam snel, want Cas zorgde voor de 3-3. Nog een paar minuten en het gelijkspel was binnen. BAS deed er alles aan. In het allerlaatste deel werd een overtreding niet gezien door de scheidsrechter en scoorde Lelystad 3-4. Meteen na het doelpunt was de wedstrijd afgelopen.

Helaas verloren. Na een wat zwak begin een prima tweede helft was verliezen niet helemaal verdiend. Een gelijkspel was terecht geweest.

De wedstrijd duurde net te lang, net die laatste seconden...