DOS Kampen JO12-4 6 - 6 (3 - 4) BAS JO12-2
4-2-2023, 09:40 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

Een mooie partij voor het publiek

BAS JO12-2 is de derde fase begonnen met een prachtige wedstrijd tegen DOS Kampen JO12-4. Op het gezellige sportpark van DOS speelde BAS JO12-2 met 6-6 (!) gelijk.

Voor BAS was dit de eerste wedstrijd in twee maanden. Het team was op Kacper en Joey na compleet en dus had BAS de beschikking over 1 wissel. Na allemaal een parkeerplaats gevonden te hebben begon BAS in de volgende opstelling: Qishaino op doel, de verdediging bestond uit Bram en Lucas, op middenveld stonden Yarah, James en Joran en in de spits stonden Mik en Marcel. Cas begon als wissel.

BAS begon wat onwennig en stond al snel met 2-0 achter. Wel was duidelijk dat BAS en DOS helemaal niet veel van elkaar verschilden, er moest dus best wat mogelijk zijn. Gelukkig werden de spelers van BAS snel wakker, Marcel maakte 2-1 en Mik zorgde voor de gelijkmaker: 2-2. Het spel golfde nu op en neer. DOS maakte de 3-2 en niet veel later maakte Mik alweer gelijk: 3-3. Vlak voor rust zorgde Marcel voor de 3-4. BAS kreeg in de eerste helft via Joran, James en Yarah nog kansen op meer maar het lukte niet. Ook DOS kreeg kansen maar Bram, Lucas en Qishaino waren scherp en dus gingen de ballen er niet in.

Tijdens het praatje in de rust waren de leiders Ane en Rita tevreden maar iets feller zou wel mogen. "Zorg dat je de bal wil hebben! Niet afwachten!" De spelers begrepen de boodschap en voor de extra motivatie werd de yell met Rita gedaan, op naar de tweede helft.

DOS kreeg snel een paar kansen maar Qishaino pakte een aantal ballen uitstekend. Uiteindelijk ging de bal er dan toch in, 4-4.

En toen was het tijd voor de mooiste aanval van de wedstrijd. Bijna alle spelers waren erbij betrokken. De bal ging van voet naar voet en spelers die de bal niet kregen zorgden met een slimme loopactie voor ruimte voor de rest. Aan het eind van deze prachtige aanval stond Yarah die de bal koel tussen de palen schoof: 4-5!

Het was misschien iets te veel van het goede want BAS gaf de wedstrijd opeens uit handen, DOS maakte 5-5 en 6-5. De coach werd zenuwachtig, het zal toch niet? BAS was het even helemaal kwijt en de wedstrijd duurde nog maar kort. Deze wedstrijd verdiende geen verliezend team! Gelukkig kon Marcel enkel seconden voor tijd de stand weer gelijk trekken. Hij maakte 6-6 en de wedstrijd was vrijwel direct afgelopen.

De uitslag was wat de wedstrijd verdiende. Twee gelijkwaardige teams, fijn publiek langs de lijn van beide teams, een sportieve pot en een fijne samenwerking tussen de leiders van DOS en BAS. 6-6! Een mooie partij voor het publiek en beide teams.