BAS JO12-2 - Lelystad '67 JO12-3 : 10-4

BAS JO12-2 10 - 4 (7 - 1) Lelystad '67 JO12-3
24-9-2022, 09:00 uur

4 maal 3 = 12

Op zaterdag 24 september speelde BAS JO12-2 een thuiswedstrijd tegen sv Lelystad JO12-3. Scheidsrechter was deze wedstrijd Job van den Bos uit de JO16-1. De scheidrechter had een makkelijke ochtend.

BAS JO12-2 speelde zonder Bram, hij was mee met de JO11-1 maar Kacper was weer terug en dus kon BAS beschikken over 1 wissel. Qishaino was de doelman, Lucas stond met James in de verdediging. Joran, Kacper en Cas stonden op het middenveld, Marcel en Mik waren de twee spitsen van dienst. Yarah startte als wissel.

BAS begon de wedstrijd prima en binnen twee minuten was er al tweemaal gescoord, Marcel maakte de 1-0 en Kacper de 2-0. De verdediging en het middenveld waren door het niet meespelen van Bram nog wat zoekende en dit resulteerde in de aansluitingstreffer van Lelystad: 2-1.

Kacper had er zin in en zorgde een paar minuten later voor de 3-1 waarna Mik natuurlijk niet kon achterblijven, hij maakte de 4-1 en de 5-1 na een geweldige voorzet van Cas. De 6-1 kwam van de voet van Yarah al duurde het even voor dat iedereen (vooral de moeders aan de kant) in de gaten had dat ze had gescoord. Mik zorgde vlak voor rust voor de 7-1. Prima ruststand, zo doorgaan. Qishaino ging voetballen en Cas werd de keeper.

BAS ging rustig verder en Mik zorgde voor de 8-1. BAS begon nu echter te verslappen. Cas zorgde met een mooie redding nog voor uitstel maar er was geen houden meer aan. Lelystad vuurde de ene na de andere aanval af op de verdediging van BAS. De middenvelders schoten niet voldoende te hulp en dus kwamen er doelpunten. 8-2, 8-3, 8-4 en kansen op meer. Leiders Ane en Rita riepen wat ze konden maar de spelers waren lastig te bereiken. Gelukkig was er 15 minuten voor het einde nog een rustmoment zodat de leiders voor nog wat motivatie konden zorgen.

In duidelijke bewoording lieten de leiders weten dat het anders moest. Zo doorgaan zou verlies betekenen en dat zou toch zonde zijn. Gelukkig knoopte Joran dit goed in zijn oren en vol energie stormde hij mee naar voren. Met een knalhard schot in de kruising zorgde Joran voor de beslissing, 9-4, wedstrijd gespeeld. Aan het eind van de wedstrijd maakte Mik na aangeven van Yarah de 10-4.

Uiteindelijk dus goed gespeeld. Met veerkracht en inzet. Penalty’s en snel nog wat foto’s maken. De vierde wedstrijd werd dus ook gewonnen. Waar gaat dit naar toe? De rekenmachine er maar eens bij en inderdaad: 4 maal 3 = 12 punten.

In de middag mochten Joran en Yarah pupil van de week zijn bij de thuiswedstrijd van BAS 1. Een prachtige belevenis!