Unicum JO12-5 3 - 5 (1 - 3) BAS JO12-2
10-9-2022, 09:45 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Krachtig potje

De tweede wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen Unicum JO12-5 uit Lelystad. Een grote club waar door organisatorische problemen de indeling van de velden wat problematisch was. Uiteindelijk begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland.

Cas zorgde voor wat extra werk want hij schoot vlak voor het begin van de wedstrijd een bal over een hek heen. Gelukkig was zijn moeder mee en kon de bal snel gevonden worden.

Vanwege het uitstekende keeperswerk van vorige week speelde BAS weer met Qishaino op doel. Lucas en Bram waren de verdedigers, Joran, James en Cas speelden op het middenveld, Marcel en Yarah in de spits en Mik startte als wissel.

BAS startte meteen goed en het duurde niet lang tot er werd gescoord, Marcel schoot en via de tegenstander ging de bal in het doel, 0-1. Yarah was de motor op het veld, vol energie nam ze de regie in handen met uitstekend voetbal en inzet tot gevolg. Mik kwam in het veld en hij maakte vrij snel de 0-2. Marcel zorgde voor de 0-3 en de wedstrijd leek al gespeeld. Vlak voor rust deed Unicum wat terug: 1-3.

In de rust waren er geen grote zorgen, daarvoor speelde BAS te goed. Het middenveld was in handen van James, Cas, Joran en Yarah. Aanvallend stond het met Marcel en Mik, de verdediging zat potdicht met Bram en Lucas en Quisaino pakte weer alles en was een gevaar met zijn lange trappen richting de spitsen. Coach Ane was dus dik tevreden en de yell met Rita ging al bijna helemaal goed, dus wat kon BAS gebeuren? Helemaal niets toch?

Toch wel! BAS verslapte en Unicum maakte 2-3 en 3-3. Een nederlaag leek opeens aanstaande. BAS was het even helemaal kwijt. Het laatste rustmoment, 15 minuten voor tijd, de coach probeerde het team weer te motiveren. Zou het overkomen?

Het kwam over, Cas speelde zichzelf vrij en schoot met een bekeken schot de bal niet over het hek maar in het doel. Het was 3-4. Unicum zette weer aan maar BAS was wakker. Quisaino had het allemaal in de gaten en liet geen bal meer door. Marcel ging er vandoor en omspeelde een aantal spelers tot hij werd neergehaald: strafschop. En als Marcel een strafschop neemt weet je het wel, dat wordt een goal. En inderdaad: de 3-5 was daar. Kort daarna, einde wedstrijd. Geen tijd meer voor strafschoppen na de tijd maar wel met een heerlijk gevoel naar de kleedkamer. Een formidabele inzet, een comeback en de winst, wat een krachtig potje voetbal.