BAS JO12-2 - Nunspeet JO12-3 : 11-4

BAS JO12-2 11 - 4 (6 - 2) Nunspeet JO12-3
3-9-2022, 09:00 uur

Een droomstart voor BAS JO12-2

De eerste wedstrijd van het seizoen 2022/2023 was er één om niet snel te vergeten. Een optimaal presterend BAS trok de wedstrijd spectaculair over de streep. Na een 6-2 ruststand werd het maar liefst 11-4 voor BAS.

BAS JO12-2 is voor een groot deel hetzelfde team als de JO11-2 van vorig jaar. Duuk en Tijn zijn in de JO11-1 gaan spelen maar daar kreeg de JO12-2 Mik en Cas voor terug.

Voor de wedstrijd werd er begonnen met een minuut stilte vanwege het overlijden van Gijsbert Middag. Dit gebeurde op een prachtige en respectvolle manier door zowel BAS als Nunspeet. Na een minuut floot scheidsrechter Grafhorst en konden de teams in de opstelling gaan staan.

BAS had een sterk verdedigend blok met Qishaino op doel, Bram en Lucas in de verdediging en James als grote strateeg net voor de verdediging. Kacper en Yarah waren de vooruitgeschoven middenvelders en Mik en Marcel de aanvallers. Joran startte op de bank.

BAS begon meteen fel. De verdediging onder aanvoering van Qishaino gaf geen krimp. Ballen via het middenveld richting Marcel en Mik bleken succesvol. Marcel en twee maal Mik zorgden snel voor de 3-0 voorsprong na goed combinatiespel met Yarah en Kacper.

Nunspeet deed wat terug en het werd 3-1. Joran kwam in het veld en BAS ging rustig verder. Marcel maakte de 4-1 en de 5-1 en de pas ingevallen en hardwerkende Joran zorgde voor de 6-1. Vlak voor rust deed Nunspeet wat terug: 6-2. Rust. Zo doorgaan aldus coach Ane. De Yell met Coach Rita was nog wat onwennig, BAS JO11-2, o nee, JO12-2!

Omdat de verdediging met Qishaino, Bram en Lucas zo goed stond liet de coach dit zo staan. En terecht! Nunspeet kreeg weinig voor elkaar bij Lucas en Bram en als ze er dan langs kwamen was daar altijd nog de uitblinkende Qishaino op doel.

En toen werd het tijd voor Mik: 7-2, 8-2, 9-2 en de 10-3 maakte hij. Dat Nunspeet er tussen door een doelpunt maakte was slechts voor de statistieken. Kacper zorgde voor 11-3 en Nunspeet deed nog iets terug door de 11-4 te maken maar de winst was daar. 11-4, wat een uitslag!

Een bijzondere wedstrijd, verdriet vanwege het overlijden van Gijsbert, een indrukwekkende minuut stilte, nog geen training gehad en deels een nieuw team. En dan zo uit de startblokken komen. Dit verdient respect! Klasse gedaan!!